budconsult.com.pl
Konsultacje w budownictwie – porady
12 marca 2019 budconsult Kategorie: budconsult Zdrowie i uroda. Tagi: blendery, dieta, dynia, jesień, jesienne warzywa, jesienne warzywa w diecie, kabaczek, vitamoc, warzywa, warzywo, i wyciskarki. Brak komentarzy do Jesienne warzywa
Jesienne warzywa

Jesienne warzywa są bogate w witaminy, dlatego warto je uwzględnić w swojej diecie. Mają niezwykły smak – głęboki i ziemisty, co dodatkowo podkręca smakowitość potraw. Jesienne warzywa to przede wszystkim warzywa dyniowate, które przez moment były zapomniane w kuchni polskiej. Teraz jednak są odkrywane na nowo. I tak w tym czasie króluje pękata dynia, dojrzała cukinia, patisony oraz kabaczki. Dynia jest pełna wartości odżywczych. Cenione są nie tylko jej walory smakowe oraz bogactwo minerałów zawartych w miąższu, ale również np. pestki, które są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin z grupy B i C. Pestki są zwykle dodatkiem do potraw, a nie grają głównej roli. Bywają też formą przekąski, można je podjadać na zdrowie! Jesienne warzywa to także np. cukinia, bakłażan, patison oraz kabaczek. Produkty te doskonale nadają się do robienia tzw. weków. Można z nich robić kremy, smażone placuszki (pyszne zwłaszcza jeśli chodzi o cukinie), jak również słodkie desery. Poznaj pozostałe powody, by uwzględnić jesienne warzywa w swojej codziennej diecie!


Ocena: 3/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 2 (ostatnio: 27.09.2019 00:21:50)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz