budconsult.com.pl
Konsultacje w budownictwie – porady
24 czerwca 2019 budconsult Kategorie: budconsult Biznes i ekonomia. Tagi: baza PEP, bazy PEP, lista osób zajmujących eksponowane stanowiska polityczne, lista pep, lista Politically Exposed Persons, listy pep, i listy PEP-ów. Brak komentarzy do Lista osób zajmujących eksponowane stanowiska polityczne
Lista osób zajmujących eksponowane stanowiska polityczne

Dzięki programowi raportująco-analitycznemu iAML będziesz w stanie sprawdzić, czy dany podmiot lub osoba jest umieszczona na listach PEP zagranicznych oraz polskich. Zweryfikujesz także czy jest ona na białej liście VAT, listach sankcyjnych, ostrzeżen KNF, PKD, krajów uznanych za podwyższonego ryzyka, a także w Centralnym Rejestrze Beneficjentów Rzeczywistych. Czym jest PEP? To lista osób zajmujących eksponowane stanowiska polityczne lub pełnią znaczące funkcje w obszarze publicznym.Musisz wiedzieć, że relacje z takimi osobami wymagają zwiększonych środków bezpieczeństwa finansowego. Lista osób zajmujących eksponowane stanowiska polityczne od iAML to aktualne, sprawdzone profile osób posiadających status PEP. Osoby te zostały wymienione w ustawie dotyczącej przeciwdziałania prania pieniędzy oraz finansowania terroryzmu. Znajdująca się w iAML lista osób zajmujących eksponowane stanowiska polityczne zawiera około 9 tysięcy PEP polskich, a także około 40 tysięcy PEP światowych. Są to między innymi szefowie państw, rządów, ministrowie, sekretarze stanu, Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, Prezes Rady Ministrów oraz jego zastępca. Na listach tych znajdują się także członkowie parlamentów i innych podobnych organów ustawodawczych. Sprawdź sam!

Ocena: 5/5 (1 głosów)

Szczegóły wpisu:

Odwiedziny botów:
  • googlebot: 1 (ostatnio: 11.12.2019 17:08:25)

Podlinkuj wpis: